Øgede beføjelser og større ansvar til folkeskolerne

Home  »  Alle  »  Øgede beføjelser og større ansvar til folkeskolerne
feb 23, 2021 No Comments ›› Tage Rasmussen

Som bekendt ønsker Fjordlandslisten, at alle skolematrikler i Frederikssund Kommune bliver selvstændige skoler igen.

Men Fjordlandslisten ønsker at gå et skridt videre og give alle selvstændige skoler øgede beføjelser og større ansvar.

Vi vil give hver enkelt folkeskole i kommunen lov til at profilere sig i forskellige retninger på temaer og linjer.

På den måde vil hver enkelt folkeskole kunne få sin egen profil, som dels tager udgangspunkt i skolens muligheder og tanker og dels tager udgangspunkt i lokalmiljøets kultur og kendetegn.

Selvfølgelig skal skolen sikre, at forældre og medarbejdere vil blive fuldt medinddraget i processen og selvfølgelig skal skolen holde sig inden for kommunens rammer.

Begrundelsen er, at elevandelen på Fri- og Privatskoler er steget hurtigere i Frederikssund Kommune end i andre sammenlignelige kommuner, så der i dag går flere end 1100 børn fra Frederikssund Kommune på Fri- eller Privatskole – hvilket er klart over landsgennemsnittet.

Rent principielt er det imidlertid ikke et problem, for Fjordlandslisten går ind for forældrenes frie valg.

Men lige i vores kommune hænger elevflugten sammen med et meget dårligt fungerende skolevæsen – og så er det et problem – faktisk et meget stort problem.

For den lokale folkeskole skal være det naturlige førstevalg, mens en Fri- eller Privatskole skal være et godt og velfungerende alternativ.

Frederikssund Kommunes skolevæsen skal kunne fungere og levere “varen” til langt de fleste brugeres tilfredshed, men det kan vores skolevæsen desværre ikke qua den førte skolepolitik i kommunen. Se nærmere under https://fjordlandslisten.dk/tag/skole/

DERFOR skal der tænkes anderledes.

Fjordlandslisten mener, at selvstændighed til alle skoler tilsat øgede beføjelser og større ansvar vil kunne give alle skoler i kommunen de redskaber i værktøjskassen, som de skal bruge for at sikre et bedre og mere ligeværdigt udgangspunkt i kampen om eleverne.

Hvad tænker du som borger om det?

Tagged with: