Igen en Centerchef uden skolefaglig bagrund

Home  »  Alle  »  Igen en Centerchef uden skolefaglig bagrund
jan 7, 2021 No Comments ›› Tage Rasmussen

Frederikssund Kommune har før jul meldt ud at man har fået besat 5 Centerchefstillinger – herunder stillingen som Centerchef for Børn og Skole, hvor kommunen har ansat Trine Venbjerg Hansen, som kommer fra en næsten tilsvarende stilling i Vordingborg Kommune. 

Det fremgår af hendes egen profil på LinkedIN at Trine Venbjerg Hansen HVERKEN er uddannet lærer eller har erfaring indenfor skoleverdenen, selvom kommunen i stillingsopslaget lagde stor vægt på at man søgte en Centerchef MED skolefaglig indsigt og kompetencer. 

Der er brug for et skolefagligt “FYRTÅRN” hvis skolevæsenet skal hives hurtigt og effektivt op fra den meget kedelige plads som nr. 88 ud af 98 kommuner på den kommunale rangliste. 

Selvom den nye Centerchef kommer fra en næsten tilsvarende stilling, så er det nok spørgsmålet, hvad hun kan bidrage med i Frederikssund Kommune, for den nye Centerchef kommer fra skolevæsenet i Vordingborg Kommune, som ligger – om muligt – DÅRLIGERE end Frederikssund Kommune på kommunernes rangliste, så man kan vel godt tillade sig at stille spørgsmålet om hun er det perfekte match?   

Det er overraskende at kommunen ikke vil ansætte eller ikke er i stand til at tiltrække en person med ledelseskompetencer OG skolefaglige kompetencer, som man ellers klart havde understreget i stillingsopslaget.  

Det giver da stof til eftertanke, især når kommunen lige har gennemført en intern evaluering af Centerchef-modellen – en evaluering som netop borede præcist ned i problemstillingen om Centerchefernes manglende faglige kompetencer – især indenfor de store velfærdsområder. 

Skolevæsenet er et af Frederikssund Kommunes største og dyreste fagområder. Mere end 3.500 elever møder frem hver skoledag og bag dem står nærmest dobbelt så mange forældre, og inde i skolesystemet arbejder en stor skare af dedikerede og dygtige medarbejdere og ledere.

Ovennævnte grupper har brug for et “FYRTÅRN” som i den grad kan gå forrest for at få forenet kræfterne HELE vejen rundt og for at få skabt ro og kontinuitet til arbejdet med at få skolevæsenet på ret køl igen. 

Men man kan jo ikke klandre den nye Centerchef for at hun er blevet tilbudt stillingen – det må falde tilbage på ansættelsesudvalget. 

Derfor skal den nye Centerchef selvfølgelig have en fair chance for at vise hvad hun er værd og bydes velkommen, og så må vi jo bare håbe det bedste. 

Tagged with: