Stefan G. Rasmussen

Home  »  Stefan G. Rasmussen

Årgang 1947
2 døtre og morfar

Født i Randers, hvor jeg på forskellig vis var aktiv i min ungdom. Elevrådsformand og Formand for Randers Jazz klub. Har forøvrigt udøvet musiske lyde siden 5 års alderen.

Uddannet som Elektriker, og arbejdede sidst i tresserne som Rejseleder hos Tjæreborg. Siden da haft nær kontakt med turistbranchen og været rejseleder i Kina, USA, Marokko samt de fleste lande i Europa.

Startede i 1970 som El-Instrumentmekaniker i Det danske Flyvevåben der gav et efterfølgende karriereforløb: Jagerpilot, Linieofficersuddannelse m.m. Forlod Flyvevåbnet 1979, men fortsatte som officer af reserven indtil 1994.

Startede i SAS i 1979 og blev i 1985 Luftkaptajn. Sad i Dansk Pilot Forenings bestyrelse i en årrække og var med i udviklingsprojektet Scandinavian Commuter System. Var i en periode udlånt til Swiss air. Stoppede i SAS i 1992 efter en noget omtalt hændelse med et SAS MD-80 fly lidt nord for Stockholm.

Har siden da afholdt over 2.500 foredrag i danmark og den øvrige verden. Indtrådte i 1994 i Det Danske Folketing, men måtte p.g.a. en diagnosticeret PSTD fra efterspillet fra SK751 desværre udtræde to et halvt år senere, men bibeholdt stærke bånd til Folketinget og senere forskellige Ministre.

Sad i 2 perioder i Byrådet i Frederikssund i den periode hvor implementeringen af “Nyt Danmark” blev udtænkt og realiseret.
Politiske hovedinteresseområde: Social- Transport- Finans- Udenrigspolitik

Flyttede til Frederikssund 1974, og har deltaget aktivt i Junior Chamber, Rotary og andre foreninger. Var en række i starten og opbygningen af Frederikssund Golfklub formand for denne. Var med i skabelsen af de første erhvervs messer i Frederikssund, og arbejdet ihærdigt med flere ideoplæg til at bringe Frederikssund på verdenskortet.

Deltaget aktivt i gruppen imod betalings model på Kronprinsesse Mary’s Bro.

De seneste årtier mere og mere fuldtids musiker, der i forskellig sammensætninger udøver musikken. Er “opfinder” af konceptet Verdens Mindste Big Band”. Har udgivet 74 numre på CD, der lyttes til over hele verdenen. Komponerer og har udgivet bogen “Det gælder dit liv!”

Mit engagement i Fjordlandslisten er en tro på, at man kan forvalte sit politiske tillidshverv på en bedre måde end jeg i mange tilfælde har konstateret. Jeg har med min erfaring og meget vidtrækkende netværk stillet min politiske erfaring til rådighed, og er vel nærmest at opfatte som “den gamle mand” der når han spørges, godt kan spille djævelens advokat overfor de der skal realisere Fjordlandslistens politik.

Jeg tror på en bedre fremtid for Frederikssund. Jeg tror på, at Frederikssund har nogle værdier og potentiale der er er af høj karat. Og jeg tror på et bedre Frederikssund, men tror også det betyder et politisk skifte. Derfor er det mit håb, at rigtig mange på tværs af landspolitiske holdninger giver deres tillid til Fjordlandslistens kandidater…